top of page

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach biedt hulp aan kinderen en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach helpen. Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden, het omgaan met gevoelens en angsten of het simpelweg zijn van een klankbord of gesprekspartner zonder oordeel.
Een kindercoach heeft een positieve werkwijze, werkt vaak oplossingsgericht en kijkt dus niet naar problemen, maar naar mogelijkheden en de kwaliteiten van een kind. Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan.

6b312052-de96-4c68-9269-3f518b031211.JPG

Werkwijze

Wanneer je benieuwd bent naar wat ik voor jullie zou kunnen betekenen, dan hoop ik dat je contact met me opneemt.

Middels een telefoongesprek kunnen we kennismaken en wanneer je het gevoel hebt dat de juiste klik er is, maak ik graag een afspraak voor een intakegesprek bij jullie thuis. Ik stuur vooraf een vragenlijst, die ik tijdens het intakegesprek met jullie bespreek. Dat doe ik het eerste uur alleen met jullie als ouders en de laatste 30 min maak ik graag kennis met jullie kind.

Daarna maak ik een plan waarmee we aan de slag gaan. Per kind zal dit wat verschillen, maar meestal lukt dit al in korte tijd. Meestal bestaat een coachingstraject uit 5 á 6 coachingssessies met het kind, een eventueel verdiepingsgesprek en tussenevaluatie (met ouders) en een eindevaluatie met zijn allen. We houden ten alle tijden contact over jullie behoeftes en wensen.

Vind je het, als ouder, fijn om een keer te sparren over jouw kind en meer inzicht te krijgen in jezelf en je kind?

Dan kunnen we ook een Walk&Talk afspraak plannen.

Je leert vooral door te doen!

Als ik met jullie kind op pad ga, zullen we tijdens de sessie verschillende oefeningen doen. Aansluitend op de behoeftes en interesses van jullie kind.

Door dat spelenderwijs, met  humor en met diverse gesprekstechnieken te doen, zal het laagdrempelig blijven, maar wel inzicht en handvatten bieden om zelf verder te kunnen.


Wat ik ieder kind toe wens:

  • Dat je je gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, precies zoals je bent!

  • Dat je het gevoel hebt dat er oprecht en met aandacht naar je geluisterd wordt.

  • Dat je je kwaliteiten en krachten leert kennen.

  • Dat je uiteindelijk met meer lef en rechte schouders je eigen pad durft te lopen.

  • Dat je (soms met wat hulp van je ouders) op eigen kracht verder kan en om kan gaan met lastige situaties.

Contact
Werkwijze: Diensten
bottom of page